Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ....






















Σας άρεσε το κλιπάκι;
Οι μουσικοί παίζουν στο δρόμο , σε διάφορα σημεία του πλανήτη και δεν έχουν συναντηθεί μεταξύ τους! Συμφωνούν όμως πως η μουσική είναι κοινή γλώσσα και η ειρήνη και η αλληλοβοήθεια η μοναδική μας προοπτική.
Το παρακάτω κείμενο το πήρα από το Stupidity.gr μια και δεν βρήκα πολλά στοιχεία για το Playing For Change στα ελληνικά.

"Η ιστορία έχει ως εξής: Το «Playing for Change» είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει και να ενώσει τους μουσικούς σε όλον τον πλανήτη, με σκοπό την παγκόσμια ειρήνη. Η μουσική έχει δύναμη. Μπορεί να ξεπεράσει σύνορα, φυλετικούς διαχωρισμούς, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες. Ανεξάρτητα απο εθνικότητες, ιδεολογίες, θρησκείες και έθιμα, η μουσική μπορεί να μας ενώσει σε ένα ενιαίο ανθρώπινο γένος.
Η ομάδα του «Playing for Change» λοιπόν, φτιάχνοντας ένα κινητό studio ηχογραφήσεων, ξεκίνησε να γυρνάει σε όλες τις χώρες, και να ανακαλύπτει άστεγους και πλανόδιους μουσικούς, ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική, και να τους ηχογραφεί πάνω στα ίδια κομμάτια. Κάθε μουσικός, βάζει στα αυτιά του τα ακουστικά, ακούει τον μουσικό που ηχογραφήθηκε στην άλλη άκρη του πλανήτη, και παίζει κι αυτός απο πάνω. Στη συνέχεια, μετά απο χρόνια ταξιδιών και συλλογής μουσικού υλικού, η ομάδα έκανε τις μίξεις και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Στόχος του κινήματος, είναι να διαδοθεί η μουσική σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό. Πλέον, διοργανώνει συναυλίες με όλους αυτούς τους μουσικούς που ανακάλυψε, βοηθώντας οικονομικά με τα έσοδα στην ανέγερση μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων σε κοινότητες που έχουν ανάγκη."

Δείτε τη σελίδα τους: www.playingforchange.com/

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ


Βρήκα δύο εκδοχές , τελείως διαφορετικές από τον "δυτικό τρόπο". Να πως θα βρίσκουμε τα χρήματα που χάνουμε λόγω κρίσης........






















Και επειδή δεν βαρεθήκατε και κάνατε τις πράξεις...to δωράκι σας: